Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙMΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ - ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 71


ΕΠΙMΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ - ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ


Την 22 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν:
  • Επιμνημόσυνη Δέηση  για τους εκλιπόντες  συμμαθητές μας
Στην επιμνημόσυνη δέηση, στον ιερό ναό του ΚΑΑΥ ΑΓ. Ανδρέα, παρέστησαν το απερχόμενο Δ.Σ του Συνδέσμου και μεγάλος αριθμός συμμαθητών από τη Νότια και Βόρεια Ελλάδα μετά των συζύγων.
  • Γενική Συνέλευση - Αρχαιρεσίες
Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δεήσεως,  σε αίθουσα του ΚΑΑΥ,
·         ο πρόεδρος του Συνδέσμου έκανε τον απολογισμό του απερχομένου Δ.Σ  και πρότεινε να εγκριθεί τροποποίηση του καταστατικού, ώστε στο εκάστοτε Δ.Σ να συμμετέχει και ένα μέλος από οικογένεια εκλιπόντων συμμαθητών μας, εφόσον το επιθυμούν.
·         Η πρόταση υιοθετήθηκε από το σύνολο των παρόντων.
·         Εξελέγη το νέο  Δ.Σ
·         Λοιπά όπως αναγράφονται στο ΠΡΑΚΤΙΚΟ που ακολουθεί.

Το Κλιμάκιο Βορείου Ελλάδος
Οι συμμαθητές του  Κλιμακίου, που συμμετείχαν στις παραπάνω εκδηλώσεις: 
·                Ταξίδευσαν από την Θεσσαλονίκη για την Αθήνα την Παρασκευή 20/9 και διανυκτέρευσαν σε οικήματα του ΚΑΑΥ, τα οποία φρόντισε να εξασφαλίσει το απερχόμενο Δ.Σ.
·                Το Σάββατο  21/9 έκαναν ημερήσια εκδρομή στη Σαλαμίνα (*).
·                Στο νησί μας υποδέχθηκε ο συμμαθητής μας Αλέξανδρος Πάλλας και μας ξενάγησε:
v   Στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης, μ’  ένα υπέροχο αγιογραφημένο Καθολικό. Στη Μονή φυλάσσονται τα όπλα του Γεώργιου Καραϊσκάκη. (Ο θρυλικός αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης, είχε το στρατηγείο του στην παραλία της Σαλαμίνας και  προστάτης του ήταν ο Άγιος Δημήτριος, γι' αυτό και τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στο νησί).
v   Στο σπιτάκι που έμεινε (1933 - 1950), ο μεγάλος νεοέλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός, απέναντι από τη Μονή και σχεδόν πάνω στο κύμα.
v   Στα αξιοθέατα της πόλης Σαλαμίνας. Εκεί επίσης φρόντισε και για το μεσημεριανό μας φαγητό σε μια υπέροχη παραλιακή ταβέρνα (με θέα και καλό φαγητό).
v   Στον Τύμβο των  Σαλαμινομάχων (γλυπτό του Αχιλλέα Βασιλείου σε ανάμνηση των πολεμιστών της Ναυμαχίας).
·                Το Κλιμάκιο και οι Θεσσαλονικείς φίλοι του (από την Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν στην εκδρομή), εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον συμμαθητή μας Αλέξανδρο Πάλλα, για την άψογη φιλοξενία και την άριστη ξενάγηση στο νησί του.
 
                                                                                   Για το Δ.Σ   (Γιάννης Νικολάου)

(*) Σαλαμίνα 
Είναι γνωστή από την αρχαιότητα και ως Κούλουρη.
Είναι το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού Κόλπου (στο βορειοδυτικό τμήμα του και έναντι του Κόλπου της Ελευσίνας) και το πιο κοντινό στις ακτές  του Νομού Αττικής, όπου ανήκει και διοικητικά.
Έχει πληθυσμό 39.220 (απογραφής 2011 ).
Πρωτεύουσά της είναι η ομώνυμη πόλη.



ΠΡΑΚΤΙΚΟ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 22ας ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Σήμερα 22.09.2019 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα μετά την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αποβιωσάντων συμμαθητών.

Με την έναρξη της συνεδρίας ορίστηκε δια βοής  ως προεδρεύων της Συνελεύσεως ο Νικόλαος Έλληνας και ως ελεγκτική επιτροπή ο Πασχάλης Κώτης και ο Αναστάσιος Χριστόπουλος.

Ο προεδρεύων της Συνελεύσεως έθεσε άμεσα την πρόταση του απερχομένου Προέδρου για διεύρυνση της έννοιας του τακτικού μέλους στο αντίστοιχο άρθρο του Καταστατικού, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν τα μέλη των οικογενειών εκλιπόντων συμμαθητών με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Η πρόταση εγκρίθηκε  με απόλυτη πλειοψηφία.

Στη συνέχεια αφού ο προεδρεύων διεπίστωσε απαρτία, έδωσε τον λόγο στον απερχόμενο Πρόεδρο Γεώργιο Καραποστόλου ο οποίος αφού ευχαρίστησε τα μέλη του απερχομένου ΔΣ, προέβη σε σύντομο απολογισμό καταγράφοντας τα επιτεύγματα και τις αδυναμίες (blog, δραστηριότητες, προσπάθεια κοινωνικής σύνδεσης, συγκεντρώσεις, κλπ) τονίζοντας ότι υπάρχουν περαιτέρω δυνατότητες ώστε να επιτευχθεί καθολική συμμετοχή.

Έθεσε ως κεντρική εκδήλωση του Συνδέσμου την τελετή συμπληρώσεως 50 ετών από την αποφοίτηση μας από την ΣΣΕ που έχει προγραμματιστεί για τον Μαίο 2021 με την ταυτόχρονη έκδοση του άλμπουμ της Τάξεως που βρίσκεται σε στάδιο ολοκληρώσεως χάριν στην άοκνη προσπάθεια του Κωνσταντίνου Διαμαντή.

Ακολούθως έλαβαν τον λόγο κάποιοι εκ των συμμαθητών οι οποίοι έθεσαν ορισμένα θέματα προς υλοποίηση από το επόμενο ΔΣ. (εκδρομή, ταξείδια, πολιτιστικοί περίπατοι, κλπ), καθώς και την ανάγκη εξευρέσεως τρόπου συνεχίσεως του περιοδικού.

Τέλος, αποφασίστηκε δια πλειοψηφίας η επόμενη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου να πραγματοποιηθεί στον Βόλο.

Μετά το πέρας της συζητήσεως έγινε ψηφοφορία δι΄ ανατάσεως της χειρός προς ανάδειξη των νέων μελών του ΔΣ και μοναδικών υποψηφίων τα οποία και στη συνέχεια συγκροτήθηκαν σε σώμα με τα παρακάτω καθήκοντα :
Πρόεδρος : Γεώργιος Καραποστόλου
Αντιπρόεδρος : Διονύσιος Βυθούλκας
Γραμματέας : Σπυρίδων Αρμύρος
Ταμίας : Ιωάννης Νικολάου
Γραμματέας Δημ. Σχέσεων : Ιωάννης Παναγάκος
Τακτικά Μέλη : Πέτρος Πετρόπουλος
                        Αικατερίνη Μόλλα, συζ. Βασιλείου
Αναπληρωματικά Μέλη : Χρήστος Βαϊδάνης
                                        Αγγελική Μητσέα, συζ. Θωμά

Με το πέρας των εργασιών κηρύχθηκε η λήξη της ΓΣ με εξουσιοδότηση του Προέδρου για τα πρακτικά, ενώ ακολούθησε συνεστίαση στις εγκαταστάσεις του ΚΑΑΥ του συνόλου των παρευρισκομένων συμμαθητών μετά των συζύγων.

2 σχόλια:

  1. Λυπάμαι που δεν παραβρέθηκα στη συγκέντρωσή μας και έχασα την ευκαιρία να είμαι με τους αγαπητούς συμμαθητές μου. Όμως πονόλαιμος, πυρετός και βήχας (ίωση) -κατακαλόκαιρο- μου στέρησαν τη χαρά να τους συναντήσω. Επιφυλάσσομαι!!!! Μανώλης Υψηλάντης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπηθηκα πολυ που δεν μπορεσα τελικα να ελθω για σοβαρουσ οικογενειακους λογους.Χαιρετιζω το νεο προεδρειο και ολους εσας. Σας αγαπω ολους και σας θεωρω αδελφια μου.
    Με αγαπη
    Δημητρισ Κοττορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή