Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ



Με βεβαίωση κατ εξαίρεση μετακίνησης θα γίνεται από αύριο, Δευτέρα 23 Μαρτίου και έως την 6η Απριλίου η μετακίνηση των πολιτών που εμπίπτουν στις παρακάτω ρητές εξαιρέσεις για να μπορούν να κυκλοφορήσουν (δεν αφορά εργαζόμενους). 
1.      Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2.      Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
3.      Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4.      Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
5.      Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
6.      Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. 
Για κάθε μεμονωμένη κίνηση (πχ μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα κλπ) και για κάθε φορά που θα χρειασθεί, ο κάθε πολίτης πρέπει να συμπληρώνει τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας, τον τόπο προορισμού του, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Οι βεβαιώσεις (σε μορφή pdf αλλά και σε docx) υπάρχουν στην ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr .

Δίνεται επίσης η δυνατότητα και για :
1.      Τη συμπλήρωση χειρόγραφης βεβαίωσης η οποία πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες: Όνομα/Επίθετο, Διεύθυνση κατοικίας, Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού, Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή
2.      Τη δήλωση με κινητό τηλέφωνο, με αποστολή δωρεάν μηνύματος (sms) στον ειδικό αριθμό 13033 κάθε φορά που ο πολίτης θέλει να μετακινηθεί εκτός της οικίας του. Αυτό το μήνυμα (SMS) πρέπει να είναι της μορφής:

X κενό Όνομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας.

Όπου Χ ο λόγος εξόδου, σύμφωνα με την παραπάνω αρίθμηση 1, 2, 3, 4, 5 ή 6 που αντιστοιχεί στην επιθυμητή αιτιολογία.
Το σύστημα θα του στέλνει αυτοματοποιημένη απάντηση, την οποία πρέπει να επιδεικνύει σε κάθε έλεγχο  

Σε κάθε έξοδο, ο πολίτης εκτός από τη βεβαίωση τύπου «Β», πρέπει να είναι εφοδιασμένος και με την αστυνομική του ταυτότητα και το κινητό του τηλέφωνο (αν δήλωσε την έξοδο με μήνυμα).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου