Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΑΑΣ


Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση που μας έστειλε ο Δνων Σύμβουλος της ΕΑΑΣ


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΑΑΣ
         
            Την Δευτέρα  02 Δεκ 2019 οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη εργασίας από τον ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, του Συντονιστικού των τριών (3) Ενώσεων Αποστράτων Αξκών (ΕΑΑ), των Δντων των αρμόδιων Διευθύνσεων Κλάδων και Φορέων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, καθώς και των προέδρων των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, στην αίθουσα του ΓΕΕΘΑ ΄΄Ι. Καποδίστριας΄΄.

            Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ασφαλιστικής νομοθεσίας, συνταξιοδοτικής πολιτικής, υγειονομικής περίθαλψης, καθώς επίσης θέματα σχετικά με ΑΟΟΑ – ΟΣΜΑΕΣ – ΤΕΘΑ – ΚΑΑΥ – ΛΑΦ και Διοικητικής φύσεως για ε.ε στελέχη.
            Όλες οι τεκμηριωμένες προτάσεις κατεγράφησαν και θα τύχουν περαιτέρω  επεξεργασίας από τους αρμόδιους φορείς του ΥΠΕΘΑ  του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, με σκοπό να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις για επίλυση – άμβλυνση των προβλημάτων!!!
            Καθορίστηκε από κ. Υφυπουργό ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα (το πρώτο τρίμηνο του 2020), θα επαναληφθεί η ίδια ακριβώς σύσκεψη, προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος των θεμάτων που τέθηκαν. Η Ένωση θα παρακολουθεί την εξέλιξη.
            Την 11 Δεκ 2019 ημέρα της εβδομάδος Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε πάλι  σύσκεψη εργασίας στην ίδια αίθουσα του ΓΕΕΘΑ, από τον κ. Υφυπουργό Άμυνας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν  οι κ. κ  Υπαρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ Αντιναύαρχος Παξιβανάκης Ιωάννης ΠΝ και Αντιστράτηγος Μπονώρας Δημήτριος αντίστοιχα, η Ένωση Αποστράτων Αξκών Στρατού (ΕΑΑΣ), οι αντίστοιχες Ενώσεις Αποστράτων Ναυτικού και Αεροπορίας καθώς και τα υπόλοιπα εποπτευόμενα από ΥΠΕΘΑ Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
            Ασφαλώς είναι  γνωστές οι μέχρι πρότινος προσπάθειες της Ένωσης και άλλων φορέων του χώρου στις γενόμενες κατά καιρούς συναντήσεις με τους αρμόδιους  Κυβερνητικούς και λοιπούς υπηρεσιακούς φορείς προς τους οποίους η ΕΑΑΣ παρουσίαζε τα σύνθετα και σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν.
            Δυστυχώς οι συναντήσεις αυτές αποδείχθηκαν διαχρονικά ατελέσφορες και κατέληγαν να αποκτούν εθιμοτυπικό χαρακτήρα Δημοσίων Σχέσεων και μόνο.
            Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το Δ.Σ της Ένωσης αποφάσισε να αλλάξει την δυναμική των συναντήσεων αυτών έτσι ώστε να μην θέτει απλώς τα προβλήματα αλλά και να δεσμεύει τους αρμοδίους σε συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές επίλυσής τους, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, είτε με Διοικητικές Πράξεις  είτε  νομοθετική πρωτοβουλία.
            Έτσι με την σύμφωνη γνώμη των κ. κ Υπουργού και Υφυπουργού Άμυνας τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά  για την άμεση και θετική ανταπόκριση τους, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 02 Δεκ 2019,  η αναφερόμενη σημαντική σύσκεψη
            Για πρώτη φορά  διαφαίνεται η αισιοδοξία ότι θα δρομολογηθούν οι αναγκαίες ενέργειες, σε όλα τα επίπεδα Διοικήσεως, ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις σε ικανό αριθμό θεμάτων από τα τεθέντα.
            Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξέλιξη αυτή διότι ήταν κύρια επιδίωξή μου τα τελευταία δύο (2) χρόνια που δραστηριοποιούμαι στην ΕΑΑΣ.
            Το Δ.Σ της Ένωσης δεν εφησυχάζει, θα παρακολουθούμε και θα επεμβαίνουμε συνεχώς για την ύπαρξη θετικών αποτελεσμάτων.

            Θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από την ΕΑΑΣ και το Συντονιστικό των 3 ΕΑΑ.


           
                                                  Υπτγος ε.α Ιωάννης Δεβούρος
Δνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου