Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Κυκλοφορία βιβλίου με τίλο " ΜΕΛΑΝΕΣ ΟΠΕΣ", του Ιωάννου Αγαπάκη.

Σας μεταφέρουμε αυτούσιο, κείμενο μηνύματος που μας απέστειλε ο Αντιστράτηγος ε.α κος Ευάγγελος Γριβάκος (ΣΣΕ-68).
 
Αγαπητοί αποδέκτες. 
Ευγενώς θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε το   βιβλίο με τον τίτλο του θέματος το οποίο ενδελεχώς και με απόλυτη επιστημονική τεκμηρίωση, πραγματεύεται τις ούτως αποκαλούμενες  "μελανές οπές " του Διαστήματος.  Συγγραφέας του βιβλίου (αυτοέκδοση, 2019, Θεσ/νίκη) είναι ο κ. Ιωάννης Χρ. Αγαπάκης, Συνταγματάρχης Πεζικού (Ταξ. 1990 ΣΣΕ), νυν Διοικητής του 15ου Συντάγματος Πεζικού Καστοριάς και πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, με εξειδίκευση στην Αστροφυσική και  Κοσμολογία.
 
Για την καλύτερη πληροφόρησή σας επισυνάπτω τα παρακάτω :
A) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ του Συγγραφέα.
Β) ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΛΟ και ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ του βιβλίου με την επ΄αυτού   σημείωση  ότι : i)  Το βιβλίο αποτελεί μια μαθηματική προσέγγιση της έννοιας των Μελανών Οπών στο πλαίσιο της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητος (ΓΘΣ), του Albert Einstein. ii) Τα απαιτούμενα μαθηματικά για την πλήρη κατανοήσή του είναι αρκετά δύσκολα και εξειδικευμένα. iii) Εν τούτοις, θα μπορούσε να πει κανείς ότι, αν ο αναγνώστης ξεπεράσει τους αρχικούς του φόβους  περί τα μαθηματικά,  εύκολα θα φθάσει στην πλήρη κατανόηση αυτού του μυστήριου αντικειμένου της σύγχρονης Αστροφυσικής (σ.σ. των Μελανών Οπών),  που ευρέως χρησιμοποιούμε αλλά ελάχιστα καταλαβαίνουμε. 
Γ) Τον ΠΡΟΛΟΓΟ του συγγραφέα ο οποίος, μεταξύ άλλων, διευκρινίζει ότι το περιεχόμενο του βιβλίου είναι χωρισμένο σε 8  Κεφάλαια ώστε να εξασφαλίζεται η πληρότητα των μαθηματικών αποδείξεων και να μην υπάρχουν κενά στην πλήρη κατανόηση του αναγνώστη, διακόπτοντας, έτσι, τον ειρμό της σκέψεώς του.
Δ) Την ΕΙΣΑΓΩΓΗ στο βιβλίο, αναφερόμενη στην επεξήγηση, δημιουργία και λειτουργία των Μελανών Οπών υπό συμπαντικές συνθήκες χωροχρόνου, βαρύτητας κλπ και μέσα στο πλαίσιο της  ΓΘΣ. Σημειώνεται, μάλιστα ότι οι " οπές" αυτές ονομάσθηκαν " μελανές (μαύρες)" επειδή δεν  αφήνουν το φως να ξεφύγει μέσα από αυτές, είναι, δηλαδή, σκοτεινές. Σε περίπτωση δε, που οποιοδήποτε αντικείμενο τις πλησιάσει εγγύτερα από μια  ακτίνα που ονομάζεται " Schwarzschild" είναι καταδικασμένο να καταλήξει στο κέντρο τους, χωρίς να μπορέσει να βγει ποτέ από αυτό (!!).
 Τέλος, όσοι ενδιαφέρονται να έχουν περισσότερη πληροφόρηση για αυτό το εξ 180 σελίδων βιβλίο (του οποίου, υπόψη, η επίσημη παρουσία  δεν έχει γίνει ακόμη), μπορούν να επικοινωνήσουν απ΄ ευθείας με τον συγγραφέα στο κινητό  "6932767692" και στο e-mail : "agapakis@gmail.com"
Ευχαριστώ.
Ευάγγελος Γριβάκος.
Αντιστράτηγος ε.α.- Νομικός. 

Για το βιογραφικό του συγγραφέως, πιέστε ΕΔΩ
Για την εισαγωγή, πιέστε ΕΔΩ
Για τον πρόλογο, πιέστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου