Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Σας κοινοποιούμε το αναλυτικό πρόγραμμα για ένα προσκυνηματικό οδοιπορικό στους Άγιους Τόπους, από 17 έως 24 Νοεμβρίου, που προτάθηκε από τον καλό συνάδελφο Γ. Φωτόπουλο (ΣΣΕ-69), στον Σύνδεσμο ΣΣΕ-73, για γνώση και πιθανή συμμετοχή.


ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 – ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019


ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:    

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11/19: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ.
Συγκέντρωση στον προκαθορισμένο χώρο στη Θεσσαλονίκη στις 20:30΄, επιβίβαση στο λεωφορείο του  γραφείου, αναχώρηση.  

1Η ΗΜΕΡΑ.Δευτέρα 18/11/19: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ–ΑΘΗΝΑ–ΤΕΛ ΑΒΙΒ–ΣΑΜΑΡΕΙΑ-ΒΗΘΛΕΕΜ : 
Διασχίζοντας την Εθνική Θεσσαλονίκης-Λάρισας- Αθηνών, φθάνουμε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Υποδοχή από το Μυστακίδης Τουρς. Συνάντηση με τους Αθηναίους προσκυνητές. Έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση με την Alitalia(ΑΖ823) για Τελ Αβίβ στις 06:20΄, άφιξη΄08:15΄. Επιβίβαση στο λεωφορείο, αναχώρηση. Διασχίζοντας το Ισραήλ προς βορρά φθάνουμε στην ιστορική Σαμάρεια. Πρώτο μας προσκύνημα στο μοναστήρι της Αγίας Φωτεινής που είναι χτισμένο πάνω στο >>Φρέαρ του Ιακώβ<<, ένας τόπος στενά συνδεδεμένος με την Παλαιά αλλά και την Καινή Διαθήκη. Και να σε μια ώρα μπαίνουμε στην Αγία Ιερουσαλήμ !. Άφιξη  στη Γεθσημανή όπου βρίσκονται ο τάφος της Παναγίας με την Εικόνα Της την Ιεροσολυμίτισσα, ο Κήπος της Προδοσίας, ο βράχος της Αγωνίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Στο Όρος των Ελαιών θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Ανάληψης του Κυρίου. Στη διαδρομή μας προς τη γειτονική   Βηθλεέμ θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια του Τιμίου Σταυρού και του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Άφιξη στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση, δείπνο.    1η διανυκτέρευση στη Βηθλεέμ.

2ΗΗΜΕΡΑ.Τρίτη 19/11/19: ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ [ΝΑΖΑΡΕΤ-ΚΑΝΑ-ΘΑΒΩΡ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ-ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ]:
Πρωινό, αναχώρηση ενωρίς το πρωί για τη Γαλιλαία, τη Γη της Χαναάν. Διασχίζοντας το Ισραήλ προς το βορρά μετά από διαδρομή 2 ωρών φθάνουμε στη    Ναζαρέτ. Προσκύνημα στο Ναό του Ευαγγελισμού Της Παναγίας.  Πολύ κοντά στη Ναζαρέτ βρίσκεται η Κανά της Γαλιλαίας ο τόπος που στο γάμο του μαθητή του Χριστού Σίμωνα του Κανανίτη, ο Κύριος πραγματοπόιησε το πρώτο Του Θαύμα και μετέτρεψε το νερό σε κρασί αρίστης ποιότητας. Ταξιδεύοντας στη Γη της Επαγγελίας φθάνουμε στο Όρος Θαβώρ για να θυμηθούμε το θαύμα της Μεταμορφώσεως του Χριστού μας. Άφιξη στην   Τιβεριάδα, επίσκεψη στο   μοναστήρι των Αποστόλων.  Στάση για φαγητό(προαιρετικό) και καφέ. Προαιρετική κρουαζιέρα στην αγαπημένη Θάλασσα του Χριστού την Τιβεριάδα{ή Γαλιλαία ή Γενησαρέτ}. Ταξιδεύοντας περιμετρικά της   Θάλασσας του Χριστού, θα δούμε τα Μάγδαλα την πατρίδα της Μαρίας Μαγδαληνής, το Όρος των Μακαρισμών και το Επτάπηγο. Και να  σε λίγο ξεπροβάλλει το διάσημο μοναστήρι των Αποστόλων, στην παλιά Καπερναούμ που δεν υπάρχει σήμερα. Προσκύνημα- ξενάγηση στην ευρύτερη περιοχή στην οποία ο Χριστός  από τα 30 μέχρι τα 33 και μισό χρόνια Του, πραγματοποίησε το Έργο Του. Ταξίδι επιστροφής κατά μήκος της κοιλάδας στη δυτική όχθη του Ιορδάνη Ποταμού. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο,
                                                                                                            2η διανυκτέρευση στη Βηθλεέμ.

3ΗΗΜΕΡΑ.Τετάρτη 20/11/19: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΙΧΩ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΚΟΥΜΡΑΝ: Πρωινό, αναχώρηση νωρίς το πρωί.  Προσκύνημα στο μοναστήρι Μάρθας και Μαρίας, στη   Βηθανία. Προσκύνημα στο μοναστήρι του Προφήτη Ελισσαίου με τη συκομουριά του Ζακχαίου στο κέντρο της Ιεριχώ. Ανάβαση στο Σαραντάριο, το Όρος των Πειρασμών. Άφιξη στον Ιορδάνη Ποταμό στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός από τον Πρόδρομο. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στη βιβλική περιοχή της Νεκράς Θαλάσσης. Στάση στη Νεκρά Θάλασσα. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Κουμράν, όπου βρέθηκαν τα διάσημα χειρόγραφα της Νεκράς Θαλάσσης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση, δείπνο και στις 23:00΄αναχώρηση για τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.
Συμμετοχή{προαιρετική) στην Αρχιερατική Αγρυπνία στον Πανάγιο Τάφο.(προαιρετική Θεία Κοινωνία).

4ΗΗΜΕΡΑ.Πέμπτη 21/11/19:
Επιστροφή από την αγρυπνία γύρω στις 03:45΄.Ανάπαυση. Πρωινό, αναχώρηση στις 09:30΄. Σήμερα θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια της Παλαιστίνης. Προσκύνημα στον Άγιο Σάββα τον Ηγιασμένο(προαιρετική μετάβαση με μικρολεωφορεία). Στον Άγιο Θεοδόσιο τον Κοινοβιάρχη θα προσκυνήσουμε στο καθολικό και στο Σπήλαιο των Μάγων. Στο χωριό των Ποιμένων θα θυμηθούμε την ιστορία των ταπεινών Ποιμένων, που πρώτοι προσκύνησαν το Θείο Βρέφος στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ. Στη Βασιλική της Γέννησης του Χριστού, θα ξεναγηθούμε στο Σπήλαιο της Γέννησης, στο καθολικό, στο Σπήλαιο των οστών των νηπίων που έσφαξε ο Ηρώδης, και στο Σπήλαιο του Γάλακτος. Στην Ορεινή θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Προδρόμου. Επιστροφή στη Βηθλεέμ, δείπνο,
                                                                            4η διανυκτέρευση στη Βηθλεέμ.

5Η ΗΜΕΡΑ.Παρασκευή 22/11/19: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ.
Πρωινό, αναχώρηση.  Για την Αγία Ιερουσαλήμ, μια εμπειρία πρωτόγνωρη!  Άφιξη στην Πύλη του Δαβίδ, είσοδος στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.  Προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο, το Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση. Επίσημη Εθιμοτυπική επίσκεψη στην έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ευλογία Πατριάρχη κ. Θεοφίλου του Γ΄. Διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου θα επισκεφθούμε το Πραιτώριο, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το σπίτι των Θεοπατόρων όπου γεννήθηκε η Παναγία. Ξενάγηση στην Αγία Σιών όπου θα επισκεφθούμε το Υπερώο που έγινε ο Μυστικός Δείπνος, τον Τάφο του Βασιληά Δαβίδ και το σπίτι του Ιωάννη του Θεολόγου τον τόπο που Κοιμήθηκε η Παναγιά μας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.            5η διανυκτέρευση στη Βηθλεέμ.

6ΗΗΜΕΡΑ.Σάββατο23/11/19.ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ-ΛΥΔΔΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΑΘΗΝΑ: Πρωινό, φόρτωση αποσκευών, αναχώρηση στις 08:00΄. Προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο της Ιερουσαλήμ. Άφιξη στη Λύδδα, προσκύνημα στον Τάφο του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου. Ξενάγηση στο Τελ Αβίβ και στην αρχαία Ιόππη προσκύνημα στο μοναστήρι των Αρχαγγέλων. Επίσκεψη[εάν ο χρόνος το επιτρέψει] στο Ρωσικό μοναστήρι του Αποστόλου Πέτρου όπου και ο Τάφος της Αγίας Ταβιθάς. Άφιξη στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση   για Αθήνα με την Αlitalia(AZ822)στις 19:55΄. Άφιξη 21:35΄. Έλεγχοι διαβατηρίων, παραλαβή αποσκευών, αποχαιρετισμός Αθηναίων συμπροσκυνητών. Επιβίβαση στο λεωφορείο του γραφείου Μυστακίδης, αναχώρηση περί την 22:35΄.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11/19. ΑΘΗΝΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Ταξίδι για την Κατερίνη και Θεσσαλονίκη. Άφιξη περί την 06:30΄.

Τιμή συμμετοχής: 650 Ευρώ σε δίκλινο.

Περιλαμβάνει:
Αεροπορικά εισιτήρια με την Alitalia(Αθήνα–Τελ Αβίβ–Αθήνα). Διαμονή 5 διανυκτερεύσεις  σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ. Πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως(μπουφέ). Μεταφορές Θεσσαλονίκη-Κατερίνη-Αθήνα στις 23/10 και Αθήνα-Κατερίνη-Θεσσαλονίκη στις 30/10    και από/προς   ξενοδοχείο. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί. Φόρους αεροδρομίων. Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης. Ταξιδιωτική τσάντα. Συνοδός- ξεναγός. Πλήρης ενημερωτικός οδηγός.  
Δεν περιλαμβάνει:
Διαφορά μονόκλινου. Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.   Ανάβαση με τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος. Γεύματα, ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
@ Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητο να κατέχουμε διαβατήριο που να ισχύει τουλάχιστον μέχρι 18 Μαϊου του 2020. Τα δικαιολογητικά για έκδοση διαβατηρίου από το Γραφείο Υποδοχής Αιτημάτων του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής είναι:
Αίτηση στο τμήμα μαζί με μια(1) έγχρωμη φωτογραφία 4Χ6 εκατοστών, παράβολο Δημοσίου 84,40 Ευρώ, φωτοαντίγραφο δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας από τις 2 πλευρές.
Με την εγγραφή μας απαραίτητη ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Αγίου  Κωνσταντίνου 6, Ομόνοια,   
ΤΗΛΕΦΩΝΑ  210-5221860, 5234396, FAX:  210-5234397


ΑΞΙΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου