Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Παραίτηση προέδρου Τάξεως 1968

Σας κοινοποιούμε την παρακάτω επιστολή παραίτησης του Προέδρου του Συνδέσμου της Τάξεως 68



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ  ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
ΤΗΣ  ΣΤΡΑΤ.  ΣΧΟΛΗΣ  ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ  ΤΑΞΕΩΣ 1968
πρόεδρος
                                                                                         Αθήνα, 29 Μαΐου 2019

Αγαπητοί συμμαθητές, φίλοι του Συνδέσμου μας

Γνωρίζω πως το γράμμα αυτό θα στεναχωρήσει αρκετούς. Ζητώ ΣΥΓΝΩΜΗ γι’ αυτό.

Θεωρούσα, θεωρώ και θα θεωρώ στο μέλλον πως καθήκον και υποχρέωση του ΔΣ μιας Τάξης που 28 συμμαθητές πολέμησαν το 74 κατά την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο και δύο από αυτούς, ΗΡΩΕΣ,  άφησαν  την τελευταία τους πνοή πάνω στα αιματοβαμμένα ιερά χώματα της μαρτυρικής Κύπρου μας θα σταθούν δίπλα , θα στηρίξουν και θα υποστηρίξουν την δίκαιη – φιλότιμη - δύσκολη προσπάθεια ενός συναδέλφου που παλεύει στο Συμβούλιο της Επικρατείας  για την οικονομική βελτίωση των αποδοχών (μέρισμα ΜΤΣ) των Αξιωματικών του Στρατού μας. Ο συνάδελφος αυτός πιέζεται και εκβιάζεται  να σταματήσει το δίκαιο αγώνα για το οικονομικό συμφέρον των Αξιωματικών του Στρατού μας, σύμφωνα με τη δήλωσή του και  εμείς ΔΕΝ τον στηρίζουμε. Τον στήριξε όμως  στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας (προσφυγή στο ΣΤΕ το 2011)  ο μακαρίτης τ. πρόεδρός μας Σταύρος Δερματάς, τον στήριξε δηλαδή η Τάξη μας.

Δυστυχώς (ευτυχώς ίσως για τους πολλούς) αγαπητοί φίλοι - συμμαθητές διαλέξαμε τον λογικό από τον ηρωικό και το δίκαιο δρόμο. Λυπάμαι  που ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ.

Σήμερα αγαπητοί συνάδελφοι ενδίδοντες  σε απειλές, πιέσεις και εκβιασμούς, σκεπτόμενοι τις συνέπειες παραχωρήσαμε όνομα, γλώσσα και εθνότητα Μακεδονική στους Σλάβους των Σκοπίων. Αύριο τι θα ακολουθήσει ;

Αυτές τις αρχές ακολούθησα στα χρόνια  πριν, όχι λίγα και κατά τους λίγους μήνες τώρα που ήμουν πρόεδρος του ΔΣ  και θα συνεχίσω να ακολουθώ στη ζωή μου.

Ζητώ επίσης μία μεγάλη  ΣΥΓΝΩΜΗ  από τους συμμαθητές που στεναχώρησα χθες με τη συμπεριφορά μου στο ΔΣ της Τάξης μας.

Μετά την αποστολή αυτού του γράμματος, υποβάλλω την παραίτησή μου από πρόεδρος του ΔΣ  της ιστορικής και ηρωικής  Τάξεως  1968 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Ευχαριστώ τα μέλη του ΔΣ  και τους συμμαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις της Τάξης μας για την άψογη συνεργασία μας

Κλίνω με συγκίνηση ευλαβικά το γόνυ στους νεκρούς και στους ήρωες της Τάξης μας.

Φιλικά
Γιώργος Τσακίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου